CES 2024: Årets största teknikevent börjar

Imorgon den 9 januari startar CES 2024 – troligtvis världens största teknikmässa med tusentals olika utställare och varumärken. Årets event hålls i Las Vegas, Nevada och lär bjuda på en hel del härliga nyheter och branschnytt. Mässan är känd för att visa upp de senaste trenderna inom teknik, och smarta hem är förstås inget undantag.

Skrivet av

Islam Habib

Publicerat

ces2024_digitalbackground1_580x204

Nya produkter och funktioner – vad kan vi förvänta oss?

På CES 2024 kan vi förvänta oss att se en rad nya produkter och funktioner inom smarta hem. Förutom en del spännande produkter med nya funktioner kan vi nog förvänta oss en hel del artificiell intelligens.

Det senaste året har vi sett en fullständig kakafoni av nya AI-lösningar inom allt från automatisering till digital marknadsföring m.m. Denna trend lär inte mattas av- flera stora tillverkare har redan teasat om AI-lösningar i det smarta hemmet. Exempelvis bjöd Samsung redan i December 2023 in till sitt event om AI i det smarta hemmet: AI for All: Connectivity in the Age of AI.

Några av de saker som vi kommer att hålla utkik efter är:

  • Nya smarta högtalare och skärmar
  • Förbättrade smarta belysningslösningar
  • Nya smarta säkerhetslösningar
  • Förbättrad integration mellan olika smarta hemprodukter

Matter tar fart igen?

Matter, den nya smarta hemstandarden som utsågs till The Verges “Bäst i show” förra året, förväntas göra ett intryck på CES 2024. Standarden fick en trög start 2023, men nu förväntas den ta fart igen med produktlanseringar i de nya kategorier såsom robotdammsugare och hushållsapparater som vi skrivit om tidigare. Dessutom förväntas fler produkter lanseras inom hittills eftersatta områden såsom smarta lås och smarta termostater.

Matter är en viktig standard för att förena olika smarta hem-ekosystem och enheter. Den gör det möjligt för produkter från olika tillverkare att kommunicera med varandra och skapa en mer sammanhängande smart hemupplevelse.

På CES 2024 förväntar vi se en rad nya Matter-kompatibla produkter från en mängd olika tillverkare. Detta är ett positivt tecken på att Matter är på väg att bli den dominerande standarden för smarta hem.

Ökad fokus på hållbarhet

Ett annat trendområde inom smarta hem är hållbarhet. Fler och fler tillverkare börjar fokusera på att göra sina smarta hemprodukter mer hållbara, till exempel genom att använda återvunna material eller genom att minska energiförbrukningen.

Här på diginytt.se kommer vi att bevaka CES 2024 och rapportera om de senaste nyheterna inom smarta hem. Håll utkik efter våra uppdateringar!

CES 2024 datum och tider

CES 2024 kommer att pågå från tisdagen 9 januari till fredagen 12 januari i Las Vegas, Nevada. Se hela programmet här.

Islam Habib

Islam Habib är grundare och redaktör här på Diginytt. Han har ett stort teknikintresse och många års erfarenhet från både teknikbranschen och inom kommunikation och digital marknadsföring. Han har full koll på nyheter och nya lanseringar inom smarta hem.

Läs även...