Våra tester

 

När det kommer till att hitta och välja de bästa produkterna för ditt smarta hem, vet vi hur viktigt det är att ha tillförlitlig och opartisk information.

På Diginytt strävar vi efter att ge dig den mest omfattande och noggranna jämförelsen av produkter. Detta ska vara baserat på noggrant genomförda tester och analyser.

Oavsett om vi genomför testerna själva eller förlitar oss på expert- och användarrecensioner, är vårt främsta mål alltid att ge dig den information du behöver för att fatta välgrundade beslut. 

Vår testmetodik

Vår testmetodik utgår från ett flertal olika parametrar. Olikt andra testsidor vill vi gärna ge dig som konsument en så komplett bild som möjligt av varje testad produkt eller tjänst. Därför förlitar vi oss inte enbart på labbtester eller enbart användaromdömen. Vi tror på att en kombination av flera olika källor ger dig som konsument den bästa informationen att utgå ifrån. 

 1. Produktval: Vi börjar med att välja ut produkter som antingen är populära rent försäljningsmässigt, från etablerade varumärken eller genom användarfeedback från diverse communities för smarta hem. Ibland kan vissa produkter även få en “hype” redan innan lansering pga särskilt utlovade eller efterlängtade funktioner. På så sätt ser vi till att alltid testa produkter som kan ge ett värde till många potentiella användare. 

 2. Tester: När vi kan, testar vi varje produkt så som du skulle använda den i ditt dagliga liv. Om det är en smart dammsugare, ja då kör vi den över både mattor och hårda golv. Om det är en smart högtalare så testar vi den i olika rum och med olika musikstilar. Men ibland har vi inte möjlighet att testa allt själva. I de fallen förlitar vi oss på användaromdömen tillsammans med expertrecensioner. I detta arbete krävs en hel del research och bedömningar för att ge dig som besökare en så komplett bild som möjligt av varje produkt.

 3. Erfarenhet: Vi har varit med ett tag och har extremt lång erfarenhet av smarta hemprodukter. Eftersom vi själva är smarta hem-entusiaster använder vi själva många av de produkter som finns på marknaden och som presenteras på Diginytt. Det ger oss en unik insikt i vad som verkligen fungerar och vad man som användare bör tänka på.

 4. Tidsaspekt: Vissa typer av tester kan inte stressas fram. Om en produkt behöver användas i flera veckor för att verkligen visa vad den går för, då tar vi oss den tiden. Vi vill att våra resultat ska spegla din verkliga upplevelse.

 5. Produktegenskaper: Varje produkt som ska testas behöver utvärderas utifrån ett antal enskilda kriterier. Om man t.ex. testar brandvarnare är batterilivslängden en befogad aspekt att beakta vid testet. Vi använder oss inte av enbart generiska kriterier utan anpassar varje test efter den specifika produktkategorin.

Oberoende och transparens

På Diginytt värderar vi din tillit högt och därför vill vi att du ska känna dig säker och trygg när du läser våra recensioner och rekommendationer. 

 1. Fullständigt oberoende: Vi är stolta över att vara 100% oberoende. Det betyder att inga företag, varumärken eller tredje parter har något inflytande över våra tester eller de produkter vi rekommenderar. Vårt enda mål är att ge dig den bästa informationen.

 2. Transparens: Vi vill att du ska förstå hur vi kommer fram till våra slutsatser. Därför är vi öppna med vår metodik och hur vi samlar in och analyserar data. Om vi förlitar oss på expertrecensioner, kommer vi alltid att ange det.

 3. Din feedback är värdefull: Vi uppskattar alltid när våra läsare delar med sig av sina tankar och erfarenheter. Din feedback hjälper oss att ständigt förbättras och utvecklas.

Användaromdömen och expertrecensioner

På Diginytt förstår vi vikten av en mångfacetterad granskningsprocess. I vår strävan efter noggrannhet och opartiskhet har vi utvecklat en kombination av testmetoder som ger dig som användare en så komplett bild som möjligt av varje produkt som testas.

 1. Egna tester: När möjligheten ges prioriterar vi att genomföra egna, omfattande tester av produkter. Dessa tester utförs noggrant för att säkerställa att vi får en djupgående förståelse för varje produkts funktion och prestanda.

 2. Expertrecensioner: I situationer där vi inte kan genomföra egna tester, vänder vi oss till betrodda expertrecensioner från etablerade källor där produkterna i fråga har fått topplaceringar.

 3. Användaromdömen: Konsumentfeedback är en ovärderlig del av vår granskningsprocess. Genom att inkludera insikter och erfarenheter från verkliga användare, inklusive våra egna, kan vi få en mer heltäckande bild av en produkts styrkor och svagheter.

 4. Kombinerad analys: Genom att kombinera resultaten från våra egna tester med expertrecensioner och användaromdömen kan vi erbjuda en välavvägd och omfattande bedömning av varje produkt.

Hållbarhet och prisvärdhet

I dagens samhälle är det viktigare än någonsin att tänka på vår planet. Likaså inom smarta hem  – det ska inte bara vara teknisk prestanda och bekvämlighet som räknas. På Diginytt lägger vi också stor vikt vid både hållbarhet och prisvärdhet när vi granskar och rekommenderar produkter.

 1. Hållbarhetsfokus: Vi prioriterar produkter som är designade för att vara hållbara, energieffektiva och ha en lång livslängd. När vi bedömer produkter tar vi hänsyn till deras långsiktiga värde – både för dig som konsument och för miljön. Genom att rekommendera sådana produkter hoppas vi bidra till ett mer hållbart konsumtionsmönster.

 2. Prisvärdhet: En hög prislapp garanterar inte alltid kvalitet. Vi granskar produkter utifrån deras faktiska värde snarare än deras kostnad. Detta innebär att vi bedömer deras prestanda, funktioner och hållbarhet i förhållande till deras pris. Vårt mål är att hjälpa dig hitta produkter som ger bäst värde för pengarna.

 3. Opartisk bedömning: Vår bedömning av hållbarhet och prisvärdhet är alltid opartisk. Vi låter inte externa intressen påverka våra rekommendationer.

Samarbeten och annonsering

På Diginytt är vår främsta prioritet att ge dig tillförlitlig och opartisk information.

För att kunna fortsätta erbjuda denna tjänst gratis för dig som användare, kan vi ibland använda oss av s.k. affiliatelänkar. Det innebär att när du klickar på en affiliatelänk och genomför ett köp kan vi i vissa fall- men inte alltid –  få en liten provision utan extra kostnad för dig. Detta hjälper oss att finansiera sajten och fortsätta leverera högkvalitativt innehåll.

Trots användningen av affiliatelänkar förblir vår granskningsprocess opartisk. Vi rekommenderar endast produkter baserat på deras kvalitet och relevans för dig.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller funderingar kring hur vi genomför våra tester är du välkommen att kontakta oss via mail.