LG köper upp Athom – förblir Homey sig lik?

LG Electronics har nyligen förvärvat 80 procent av aktierna i Athom, företaget bakom smart hem-plattformen Homey. Detta strategiska förvärv stärker LG:s position på den växande marknaden för smarta hem. Men vad innebär det för oss konsumenter?

Skrivet av

Islam Habib

Publicerat

lg och homey

Förvärvet innebär att LG får tillgång till Homeys operativsystem, anslutningsmöjligheter och partnerskap som Athom har utvecklat under det senaste decenniet. Detta gör LG till en ledande aktör inom smarta hem-lösningar globalt.

För befintliga Homey-användare kommer plattformen att fortsätta fungera som vanligt.Athom kommer enligt uppgift att fortsätta utveckla Homey Cloud och Homey Pro, samt arbeta på nya produkter. Med stöd av LG:s kunskap inom tillverkning, partnerskap och global försäljning, förväntas Homey kunna växa i en snabbare takt.

Athoms grundare, Emile Nijssen och Stefan Witkamp, kommer att stanna kvar som ledande befattningshavare i företaget och fortsätta att driva sin vision om bättre smarta hem-lösningar.

I framtiden planerar LG att integrera Homey-teknik i sina produkter, vilket kommer att ge LG:s kunder tillgång till Homeys anslutningsmöjligheter och integrationer. Företagen kommer också att samarbeta kring produktsynergier, med fokus på att integrera LG ThinQ-drivna hushållsapparater med Homey. Dessutom planeras samarbete inom energihantering för att utveckla förbättrade energilösningar för hemmabruk.

Detta kan betyda positiva nyheter för Homey-användare eftersom Homey nu får starka muskler bakom sig- både till marknadsföring och utveckling av produkten. En farhåga är dock att Homey slukas upp av jätten LG och dess ekosystem. Risken för att Homey framöver kommer att omgärdas av en prenumerationstjänst för att nyttja olika funktioner är inte helt osannolik.

Vad tycker du om detta förvärv? Vad innebär det för dig som konsument?

Islam Habib

Islam Habib är grundare och redaktör här på Diginytt. Han har ett stort teknikintresse och många års erfarenhet från både teknikbranschen och inom kommunikation och digital marknadsföring. Han har full koll på nyheter och nya lanseringar inom smarta hem.

Läs även...