Aqara släpper nytt smart lås och smart plug

Aqara lanserar ett nytt smartlås och en ny smart plug med Thread och Matter-kompabilitet.

Skrivet av

Islam Habib

Publicerat

Smart Lock U300

Det nya låset, som till en början, endast kommer att släppas på den amerikanska marknaden använder Thread och är Matter-kompatibel. Låset kan öppnas med fingeravtrycksläsare, keypad eller NFC-taggar och har en batteritid på upp till åtta månader. Det är oklart exakt när låset lanseras- enligt Aqara kommer det att ske “de kommande månaderna”.

Aqara Border Router Smart Plug

Aqara Border Router Smart Plug

Förutom det nya låset lanserade Aqara en ny smart plugg med energiövervakning. Detta är dock inte bara en vanlig ny smartplugg utan är faktiskt en revolutionerande på ett sätt.

Det unika med denna är att den är den första smarta strömbrytaren som också fungerar som en Thread Border Router, som du behöver om du lägger till Thread-enheter i ditt smarta hem. Alltså gör den att enheter som inte har Thread-funktionalitet att styra thread-enheter. Ett exempel är Apple HomePod Mini eller Google Nest Hub.

Strömbrytaren använder dubbla band Wi-Fi för att möjliggöra kommunikation mellan Thread-enheter och internet.

Islam Habib

Islam Habib är grundare och redaktör här på Diginytt. Han har ett stort teknikintresse och många års erfarenhet från både teknikbranschen och inom kommunikation och digital marknadsföring. Han har full koll på nyheter och nya lanseringar inom smarta hem.

Läs även

Aqara lanserar sin nya hubb: M3

Tidigare i år skrev vi om Aqaras nya Matter-controller M3. Den nya hubben stödjer de nyaste protokollen Thread och Matter…...