Ikea lanserar två nya smarta produkter: Smartplug och vattensensor

Ikea utökar sitt sortiment av smarta produkter med en ny smart kontakt och en vattendetektor. Båda produkterna är kompatibla med Zigbee 3.0 och kan styras via Ikeas Dirigera-hubb.

Skrivet av

Islam Habib

Publicerat

Tretakt är en kompakt smart kontakt som ersätter ett vanlig strömuttag. Den kan användas för att fjärrstyra lampor, apparater och andra enheter via Ikea Home Smart-appen eller via röststyrning med Google Assistant, Amazon Alexa eller Apple HomeKit. Genom Ikeas smarta-hem app kan du använda timerfunktionalitet för att skapa scheman och automatiskt slå på och av enheter. Priset för Tretakt är 99 kronor.

Badring är en batteridriven vattendetektor som kan placeras på utsatta ställen i hemmet, till exempel under diskbänken eller vid badkaret. Den detekterar vatten och skickar en notis till din smartphone via Ikea Home Smart-appen om den upptäcker vattenläckage. Badring kan också kopplas till Dirigera-hubben för att automatiskt stänga av vattentillförseln om en läcka upptäcks. Priset för Badring är 99 kronor.

Båda produkterna är tillgängliga för beställning på Ikeas webbplats och i varuhus från och med den 7 mars 2024.

Islam Habib

Islam Habib är grundare och redaktör här på Diginytt. Han har ett stort teknikintresse och många års erfarenhet från både teknikbranschen och inom kommunikation och digital marknadsföring. Han har full koll på nyheter och nya lanseringar inom smarta hem.

Läs även...